Pagina's

woensdag 26 maart 2014

Northeast blizzard.


Zat voor de noen bij Volvo ongeveer een uur in mijn cabine te wachten op de broodnodige MVI sticker voor op de voorruit. Aaaagh, die Canadezen!! Intussen zag en voelde men de blizzard naderen!
Black Volvet was uiteindelijk weer baanvaardig en ik had een pre-plan binnen om snel nog een trailer paletten aan te pikken bij Chep (bedrijf ligt naast Atlantic Bear) en me daarmee westwaarts uit de voeten te maken, richting Pizzeria in Grand Falls.
Hevige wind blaast de eerste korrelsneeuw door het landschap als ik bij Chep van een van onze local drivers verneem dat hij de betreffende trailer reeds naar de MTN yard getrokken heeft. Dan maar terug naar de terminal waar ik zo'n vijftien minuten eerder al passeerde. Na enig vergeefs zoekwerk, bellen en mailen blijkt dat dispatch mijn werk aan een collega doorgespeeld heeft (ik ben een uur te laat!!). Het stormt intussen meer dan behoorlijk en veel kantoorpersoneel verlaat vroegtijdig de terminal. Mijn Fleet Support Specialist vraagt me enkele minuten geduld te hebben want er wordt aan een nieuw plan voor mij gewerkt. Van een binnenkomende Long Haul collega verneem ik dat er al verschillende Highways afgesloten zijn en da'k me maar beter haast om of naar huis of naar het westen te kachelen. De korrelsneeuw is intussen veranderd in dikke vlokken en het zicht bedraagt nog amper dertig meter. Geen weer om een hond door te jagen dus!
Als ik zo rond drie uur nog geen interessant nieuws van ons Travel Centre ontvangen heb besluit ik maar om aan te zetten richting de farm. Straten zijn onherkenbare sneeuwduinen geworden en de weinige voertuigen die je nog tegen komt rijden allen in het midden van de weg. Aaaagh!





Geen sinecure, met Black Volvet en zonder enig gewicht op de schotel door die northeast blizzard!
Ze staat in elk geval veilig halfweg de oprit van the farm (hogerop geraakten we niet...).
Nu is't afwachten hoe lang het duurt eer ik weer eens de baan op kan. De honden zijn hier in elk geval met geen stokken buiten te krijgen.



Had ik zondagnamiddag die opdracht geweigerd dan stond ik nu misschien net als Luc tropisch fruit te laden in de haven, daar onder Philadelphia PA.