Pagina's

zaterdag 8 maart 2014

Kenmerkend hier... part 3.


Meestal mag men niet bij de truck blijven gedurende de herstelling. Gestrande chauffeurs kunnen bij grote garages gebruik maken van douches en of ontspannen in een Drivers Lounge. Soms zijn wisselstukken niet voorradig of een herstelling kan misschien niet dezelfde dag uitgevoerd worden en dan is de driver aangewezen op een hotel (of huurt een vervangende trekker).

Zo was ik na Le Victorin gedurende anderhalve dag te gast in de ruime Volvo VNL730 van een Roemeense collega, welke me van Victoriaville QC via Hartland NB tot Moncton voerde. Komende maandag zal er vermoedelijk een reisje in omgekeerde richting volgen zodat er dinsdag opnieuw met #233084 gestart kan worden.

@ the farm

Deze voormiddag kunnen genieten van een Bald Eagle die hier enleke keren verdraaid laag over het erf kwam cirkelen. De aanwezige kippen en duiven waren alvast niet erg gerust in!
Shoppen in een warenhuis als Costco Wholesale (grote volumes aan een lagere prijs) was ook al een belefenis. Dacht al "Hier wonen dus die reuzen" want nooit eerder had ik ergens zo'n grote en diepe winkelkarren gezien. Koop je bijvoorbeeld WC papier dan brengen ze dat met de heftruck op een pallet tot aan je pick-up truck!
Je kan er trouwens je eigen doodskist bestellen!!
Dat laatste is interessant om weten, vooral als je ziekteverzekering niet in orde is.
Telkens men in New Brunswick een werkvergunning vernieuwt (ik veranderde van broker) moet men met dat document naar Service New Brunswick om een nieuwe Medicare kaart aan te vragen.
Even dieper gravend in het begrafenisgebeuren (mij niet onbekend, uit vorig bijberoep) : Doodsbrieven kent men hier niet. Er wordt gewoon een aankondiging in de krant geplaatst. Hier ook steeds meer crematies (probeer maar eens een put te steken bij deze tempetatuur, en wie komt er dan -voor de begraving- nog tot op het kerkhof...).

Vijf maanden winter = evenveel maanden zonder muggen, yehaaa!
Het meest geschikte moment dus om te barbeknoeien, als je't mij vraagt. Met iedereen dicht bij mekaar, rond de BBQ. Tijdelijke huisvesting zou geen probleem mogen geven. Moncton telt wel dertig deugdelijke hotels plus enkele treffelijke motels! En voor de rest... B.Y.O.B. zou ik zo zeggen (Bring Your Own Bitch Beer Beef).

Vannacht wordt er hier een uur minder geslapen omdat we overschakelen op zomeruur. De plaatselijke Indiaan vindt het maar niks. "Enkel een blanke kun je laten geloven dat door bovenaan een laken 30 cm weg te knippen en onderaan  weer aan te naaien, het laken langer wordt".

Geniet nog van 2kend!