Pagina's

donderdag 13 december 2012

Het pikt...


… om mentor Luc’s cabine te helpen laden met o.a.de voorraden eten, drinken en kleding voor een reis van een paar weken, wetend da’k niet mee kan. Heb namelijk volgende week “tweede zit” voor wat het theoretisch gedeelte van de Air Brake cursus betreft. Doh.... En zonder dat Commercial Drivers Lisence (truck-rijbewijs) kan ik ook weinig gaan doen tijdens bijvoorbeeld een orientatiecursus bij opdrachtgever “Day & Ross” in Hartland en of werkgever C&J Trucking in Woodstock, beide op zo’n 3 uur westwaarts van hier.




Buiten werken op en rond Luc’s Farm is momenteel ook geen optie. Alles is stijf bevroren. Met Rutger en de tractor bomen uit hun bos gaan slepen om straks eens op kachelgrootte te gaan verzagen zorgt in elk geval al voor een warm gevoel.



View from my window...

Studiewerk is er anders genoeg want naast het Air Brake Manual is er ook nog : leren omgaan met het Drivers Logbook da’k gedurende mijn eerste paar weken on the road zal gaan gebruiken naast de e-log (= blackbox waarmee iedere Day & Ross truck is uitgerust, voor o.a. 24/7 registratie en 2-way-contact met de dispatchers). Ook Microsoft’s routeplanner Streets & Trips is een aangenaam tool om nog even snel onder de knie te krijgen. En van gastvrouw Nancy kreeg ik gelijk bestseller “New Brunswick book of Everything” toegestopt, kwestie van hier snel in te burgeren. Eh?     ;-)


Weersvoorspelling voor de komende dagen :http://www.theweathernetwork.com/weather/canb0067 


De val is geen mislukking. Mislukken is blijven waar men gevallen is. (Socrates)