Pagina's

dinsdag 26 november 2013

Sprokkels...





De appelkes zijn van de bomen en de laatste -diepvries- mais wordt van het veld gehaald. Tijd dus voor het "echte" thanksgiving (in de US). Als dispatch mij nog zuidelijk de grens over stuurt moet ik zorgen da'k woensdag teruggeladen heb of ik zit er een heel lang weekend vast. Donderdag is't Thanksgiving en vrijdag is't Black Friday (= koopjesdag)...



De snowplows zijn weer op pad en dat belooft niet veel goeds. Hoog tijd om zonniger oorden op te zoeken denkt driver Valere. Nog twee koude weekjes te gaan, en dan voor langere tijd richting zonnig en warme zuiden, yesss!
Die sneeuwruimers -parkings en opritten berijdbaar maken en houden, bij particulieren, voor bedrijven of openbaar- zijn hier veelal bewuste seizoenarbeiders. Van november tot maart op de snow plow, van april tot eind augustus in -bijvoorbeeld- toerisme werkzaam en van september tot november al de oogsten van het veld rijdend, bij een loonwerker.

Duiding onderaan deze pagina.

Volgens de buitenthermometer van Zwarte Pete is't nog gezwind 91,5 graden Celsius. Grrrrr, vermoedelijk is die ergens boven op de radiator bevestigd... Er is nog wel een en ander dat niet echt mee wil waardoor ik al redelijk wat tijd in Peterbilt garages heb doorgebracht.
Valere bezorgde mijn dan een spiksplinternieuwe thermometer maar die heb ik nog even niet geplaatst omdat Bjorn persies andere plannen heeft met deze truck (heb hem gisteren mogen kuisen om er daarna foto's van te maken bij een aan- en verkoopbedrijf van tweedehands trucks...).

Nog iemand wiens thermometer doorslaat is Master Luke. Die was vorige week kandidaat Ice Road Trucker, tijdens een recruteringsnamiddag in Moncton. Spannend!
Weer of geen weer, ik blijf dus gewoon verder bollen... Al ziet het er naar uit da'k binnenkort opnieuw met een jonger machien zal gaan rondtuffen. En heel toevallig weet ik hier toch wel een prachtige haast nieuwe Volvo rondrijden die over exact twee weken vrij komt.
Dat zou nogal eens een Sinterklaasgeschenk zijn!!



# 23 3 559 : Kom net te weten dat zo een lang trekker-nummer, startend met 23 (= Hartland based) gevolgd door een 3 (= Fastrax truck) plus een drie of meer cijferig ancieniteitsnummer zich door het landschap mag voortplanten op meer dan vijf assen. Was eerder in #23336 al een paar keer met een zware drie-assige trailer op baan, doch dat was dus in't zwart, zo blijkt nu!


Blackbird's snavel gaat door het ijs...


Duiding bij foto van dashboard:
- snelheid = +/- 103 km/u
- toerental = +/- 1350 t/min
- gemiddelde snelheid op dit traject = 82,3 km/u
- gemiddeld verbruik  ,,     ,,    ,,     = 41,1 L/100 km
- buitentemperatuur = 91,5 graden warm
- kilometerstand = genoeg

Duiding bij foto met Black Bird:
Onder de ijslaag op de parking lag nog iets eetbaars voor deze ruimer, en met een stevige snavel van dik 6 cm lengte is't geen probleem om voor een goed doel hollekes te kappen. Tussen kop en gat zitten gerust 30 cm lijf. Machtig om zien!!