Pagina's

zaterdag 29 november 2014

Winterpret...



... en het is nog maar november...




Greater Moncton Area is aan het bekomen na de eerste winterstorm. Takken en bomen gingen plooien onder een zware laag sneeuw gevolgd door ijsregen. Kapotte bovenleidingen en stroompannes waren het gevolg.
Maandag zou het hier alweer +8 gaan worden.



Machtig mooi is het allemaal wel, tot je bij een "open" truckstop 700 L fuel in twee tanks mag staan kieperen, gevolgd door een 40 L tergend traag lopende DEF vulling. Aansluitend de combinatie enkele meters vooruit rijden en met stijve vingers opnieuw alle gegevens intikken om een 80 L reeferfuel te kunnen tanken. Brrrrr...
Met een nieuwe truck de winter in, vergt natuurlijk ook enige aanpassing! Zwevend en zoekend, op die voor mij "onbekende" Bridgestones! Meer dan noodzakelijk nu is tijdig tanken. Enerzijds om condens in ledige tanks te voorkomen, maar ook omdat er -door het bijkomend gewicht van de euh betonneuse- meer dan 200 L minder brandstof aan boord is. De LED koplampen geven beduidend meer licht maar warmen niet op zodat sneeuw (of aanvriezende mist) een dikke ondoorschijnende laag gaat vormen op de volledige lamp-units. Net als de LED achterlichten op onze trailers moet ik nu tijdens sneeuwbuien ook de aquariums vooraan regelmatig schoonmaken, om goed te zien en om gezien te worden.



Herinnert u zich deze nog?
Goed een half jaar geleden landden spitsbroeders Eric (met K) en John (zonder K) in de Canada. Van die straffe gasten ontbreekt verder echter elk spoor...(lees ook http://vanscanadadrive.blogspot.ca/2014/05/ze-zijn-geland.html).

De doggies hebben blijkbaar een spoor gevonden...



Een ouwe Indiaan, vredig lurkend aan zijn pijp vertelde me onlangs nog : Sommige vrienden zijn als de schaduw. Je ziet ze alleen als de zon schijnt. Anderen zijn als de zon zelf. Ze komen op als het donker is.