Pagina's

vrijdag 27 juni 2014

e-logs...


... of het electronisch logboek...

Mijn woensdag-vroege-ochtend-plan viel al na enkele seconden in het water. Nog niet goed wakker, een verkeerde inschatting van off-duty tijd voor middernacht en de e-log is onverbiddelijk (eens je de voorbije dag "voor waarheid" bevestigd hebt). Tien uren straftijd, of op z'n minst wachten tot e-log specialistes Sarah of Alison (jawel, met 1 L en 1 S) op kantoor verschijnen. Zij zijn de enigen welke zulk soort stommiteiten mogen / kunnen corrigeren.

Alles heeft een betekenis !? Tijdens het lange wachten op een nieuwe vracht huiswaarts lopen Suzan en Hans langs. Een aangenaam stel Hollanders, hun laatste dag op studiereis in de Atlantic Provinces, op zoek naar nuttige informatie en vooral een job als teamtruck drivers.
Blijkt deze blog toch wel bovenaan hun favorietenlijst te staan zeker?! Bloos bloos...
Wegens geen vracht oostwaarts, na de noen uiteindelijk 300 Km bobtail naar Moncton.

Donderdagochtend @ the farm lees ik dan in de plaatselijke krant dat het voor een werkgever nog moeilijker en fors duurder wordt om buitenlands personeel aan te werven. Een LMO aanvragen kost hem nu al $ 1000 !
Het blijft de godganse dag kil en regenen. Tijd zat voor een constructieve babbel met Bjorn the Bear.

Amper 39 uren reset en omstreeks 08:30 alweer een nieuw pre-plan binnen. Jammergenoeg de verkeerde richting uit en vooral met een raar trailernummer.
Het wordt een heerlijk zomerse dag en in de Moncton yard blijkt dan da'k een 53 feet container naar onze Dartmouth terminal mag trekken. Da's weer eens iets nieuws, op de schotel...


Keerzijde van de madaille : een -grouppage- terugvracht uit DAR laat vast en zeker drie tot tien uren op zich wachten (opletten ook met gebruikte- en overblijvende e-log uren... over zeven dagen kan je deze misschien broodnodig hebben!). En als ik onderweg in de nagelnieuwe Irving Big Stop (Enfield NS) ga tanken komt Zwarte Pete in een bay naast me staan. Dit betekent eveneens dat we straks met minstens twee Moncton-based trucks zullen staan grommelen om de eerste rit westwaarts in- of betergezegd aan te pikken! Doh!!


We zien het wel en "Altijd possitief denken" zegt Bjorn the Bear (al verkondigt mijn buikgevoel dat dit weer een ongezond lange dag zal gaan worden).
Ik ga deze keer alvast eens tevoet op verkenning, shoppen in de vlakbij gelegen Dartmouth Surplus.