Pagina's

maandag 23 juni 2014

Het zomert !


Eindelijk toch eens weggeraakt uit the Maritimes!
Vanmorgen, als een Anaconda in het regenwoud door de ochtendspits, mijn reefer wezen droppen in Vaughan en sta intussen alweer drie uren in onze Brampton terminal (allemaal in Greater Toronto Area) op werk te wachten (of wat dacht je anders?).

De zon breekt door!


Prachtig mooi zomerweer onderweg! Ik geniet van de natuur en zijn landschappen. Hoeveel tinten groen kan het menselijk oog feitelijk onderscheiden?
Zondagochtend ook de eerste exibitionist ontmoet! Westbound Transcanada Hwy, NB kilometer 108, auto in de berm, lelijke naakte vent op flipflops, klaarkomend op de pechstrook. Yehaaa! Veel publiek had hij anders niet. Heb westwaarts wel 300 Km alleen gebold.

Quebec Province. Ontiechelijk veel oldtimers, custom cars & bikes, oude Westfalia busjes en ander fraais op de baan (zondag en mooi weer...). Voor 't eerst ook verschillende Buggy's opgemerkt. Eens Les Automobiles de Rik op dreef geraakt zullen er ook Fourgonettes en andere 2CV's in het straatbeeld gaan verschijnen, let op mijn woorden!

Via achtereenvolgens Dodge en Freightliner Sprinter zijn Mercedes bestelwagens, minibusjes en campers intussen alom tegenwoordig in het straatbeeld aanwezig. Dodge werd dan maar weer van de hand gedaan, om aan boord te gaan bij Fiat. Vandaag voor't eerst een lokale camperopbouw op zo'n Fiat chassis-cabine gespot. Fiat Ducato's worden hier als RAM Roadmaster (met Dodge grille) aan de werkende M/V gebracht. De 500'jes verkopen als FIAT.
Europese bestelwagens zijn een pak handiger, lichter en vooral veel zuiniger dan Amerikaanse soorgenoten! Als ex-HY-C35-Vandura-Econoline-Cruisader-Vanner kan ik het wel weten!    ;-)




En nu, tijd voor mijn shake, shower & shopping.