Pagina's

zaterdag 13 juli 2013

Atlantic Nationals (Canada's largest car show #1).


Donderdagochtend heb ik de truck en mezelf voor enkele dagen uitgeschreven. Op die manier kan ik zaterdag naar de Extravaganza, hier in Centennial Park. 't Zou moeten lukken dat er nu plots veel werk is.
Onderweg van de terminal naar The Farm al veel schoon cruisend gerief gezien. Dat belooft..
Voor-ingeschreven deelnemers kunnen trouwens deze ochtend genieten van een gratis aangeboden ontbijt, opgediend door de burgemeester en de schepenen van buurgemeente Riverview, dit in samenwerking met de plaatselijke Lions Club...

Ondergetekende...



Met een 2000 deelnemende voertuigen welke van einde en heel ver komen mag dit zonder enige twijfel de grootste custommeeting van Canada genoemd worden. Da's een logisch gevolg, als men de prachtige locatie en vooral de dikke prijzenpot bekijkt : De winnaar gaat of betergezegd rijdt zondag naar huis met een knap gerestaureerde 1948 Ford Tudor!! De tweede prijs is een complete General Motors 350 HD Deluxe crate engine! Derde prijs is een $5000 Vehicle Accessory Package, en ga zo maar voort...

Donderdag en vrijdag zijn er in de buurt van Moncton alvast allerhande activiteiten gepland, bij handelaars en sponsors.

Zaterdagoormiddag en 't is al bakken en blazen, met mijn Streetcruisers T-shirt aan, in het grote glooiende Centenial Park. Deelnemers zoeken er naar een plaatsje in de schaduw, nadat ze zich eerst zijn gaan inschrijven in het Casino New Brunswick, enkele kilometers verderop bij de snelweg.
Toeschouwers betalen $10 pp (of $25 voor een gezin van 4) en je kan je wagen kwijt op een van de betaalparkings, voor deze gelegenheid uitgebaat door vrijwilligers van organisaties als bijvoorbeeld Kom op tegen Kanker, Steun Haiti en andere goede doelen.
Machtig veel bling-bling! Op Artist Avenue kan er zelfs nog een en ander toegevoegd of afgewerkt worden. Er zijn workshops pinstriping, lassen en verven, waar men met allerhande vragen rechtstreeks bij de specialisten terecht kan.


Om in de prijzen te kunnen delen moeten deelnemers verplicht een volledig weekend ingeschreven zijn en betaald hebben, wat hier niet wil zeggen dat het voertuig twee dagen gepresenteerd moet worden. Ze zijn vandaag de buurt aan't verkennen en komen pas zondag naar de meeting. Strange!?



Overnachten in het park is voor niemand toegestaan en alcohol op openbare plaatsen is hier zo-wie-zo steeds verboden. Da's dus heel wat anders dan wij -feestende- Streetcruisers gewoon zijn. LoL


Rat Rod.



Roel Datsun??
Men kan uuuuren door het park slenteren, genietend van de vele Sweet Ride's en als men tijdig op de juiste plaats geraakt zijn er optredens mee te pikken. Omkomen van honger of dorst is haast onmogelijk, maar... de muggen zijn genadeloos en ik ben -plaatselijk- goed verbrand door de zon (en het blijft hier de komende dagen + 30 graadjes zomeren!).
Tijd dus om naar the farm terug te keren.








Toen werden nog echte trucks gemaakt... Fargo.