Pagina's

zaterdag 26 juli 2014

Komkommertijd of eerder realiteit?

Met stukgoed onderweg van Chicago naar Winnipeg, in een trailer van lang voor de luchtvering uitgevonden werd. Da's dik 860 miles stampen en trekken op die schotel...
Het land wordt vlakker en wijdser en het weer blijft heerlijk zalig zomers, daar waar ik passeer.
Vanavond de dry van in onze WPG-yard droppen en tien uren rust nemen. Zondag kan het van daar opnieuw alle windrichtingen uit, tof!

De prairies...
In de Travel Centers waar ik al-dan-niet verplichte pauzes inlas zit de rondtrekkende doorsnee Amerikaan via talloze flatscreen TV's het nieuws en weerbericht te volgen. Plots over een bepaalde lijn op de weerkaarten zakt de temperatuur van 75 graden naar 24 graden!? Nogal een temperatuursverschil, daar tussen plaatsjes als Pembina (Minnesota) en Emmerson (Manitoba)! "Brrrr, koud eh? Dat moet vast en zeker Canada zijn! Meer dan waarschijnlijk daarom dat er op die plaatsen ooit een grenslijn ontstond." Aaagh! Dat er naast Farenheit ook nog in Celcius gemeten wordt is voor velen blijkbaar onbekend...

Helm? Veiligheidskledij?

Haast ongelofeloos, maar morgen, net als alle andere zondagen zitten de kerken hier nog vol gelovigen. Het blijkt DE ontmoetingsplaats bij uitstek om contacten te leggen!? En ik heb het hier NIET over dating eh!
Voor het rondtrekkende volk wordt er bij Travel Centers regelmatig een mobiele kapel voorzien (of de zondagdienst vindt plaats in de door-de-weekse mini cinemazaal).
Als zij dan toch oh zo gelovig zijn, waarom hebben hun auto's dan allemaal acht en meer airbags vraag ik me af? Evenzo met die parachutist op de radio, wiens valscherm niet tijdig open ging en zich aan veel te hoge snelheid in de aarde boorde. Na anderhalf jaar revalidatie komt die op krukken uit de kliniek en verkondigt dat het Gods wil was om te overleven. Ik twijfel toch weer, of zijn God geen ander plan voor hem had toe hij uit dat vliegtuig sprong?
Had er zo'n drie decennia geleden trouwens ook nog enige ervaringen mee, daar in Schaffen... (en nee, toen was er nog geen sprake van You Tube of Facebook !)

Andere realiteit : Zolang er meer mensen leven van AIDS dan er aan sterven, zal die ziekte nog niet zo gauw verdwijnen. AIDS blaast dit jaar 30 kaarsjes uit...

Een autobus kantelt, een tanktruck ontploft, treinen botsen en ontsporen (liefst met crude oil aan boord), vliegtuigen storten neer,... (enkel vaartuigen scoren goed?)  Indrukwekkend nieuws allemaal.
Ik herhaal : toch maar opletten met de opwarming van onze aardkluit!

Voor boer en tuinder... op de Highway.

Zie mekaar graag en... red de walvissen!