Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Alvast valies en vliegticket opgehaald...


Vrijdagnamiddag, 08/23. Zou uit Hartland met een reefer vertrekken richting Garner in North Carolina (+/- 1800 Km) naar een nieuwe klant. Valere moet er morgen lossen en Luc was er deze week ook al. Ben benieuwd waar we ginder terug laden want er heersen hier net als in sommige Europese landen ook cabottage overeenkomsten (een Canadese truck kan enkel retour laden voor Canada, en in ons geval liefst iets om te lossen in omgeving Toronto of Montreal). Maar... problemen met de luchtvering geven me even de tijd om een vertelselke te schrijven terwijl de trailer in onze shop hersteld wordt.


Wanted : driver.

Vanmorgen even een nieuwe Peterbilt wezen ophalen, samen met mijn toekomstige (?) baas, Bjorn. Verdraaid krappe stuurpost heeft die Pete, en de portieren gaan amper 45 graden open. Pffff, ni makkelijk in of uit te klauteren, zonder handleiding, naast die warme schoorsteen...   (wordt vast vervolgd!)

Onderweg op de eastbound veel oldtimers en custom cars tegengekomen. Er zal dus vast en zeker ergens een meeting zijn, dees weekend in the Maritimes.

Vandaag bleef het hier zowat de ganse dag betrokken nadat het gisteren voor 't eerst in weken eventjes geregend heeft. De temperatuur blijft het overigens goed doen. Overdag vooraan in de 20 graadjes en 's nachts zo rond de 15.



Voor de statistieken : heb gisterenmiddag rap een nieuwe voorruit laten plaatsen bij Speedy in Woodstock en ze doen daar hun naam alle eer aan! In hooguit 20 minuutjes was alles gefikst en reed ik weer vrolijk fluitend door het landschap.



Binnenkort terug even naar Belgenland. Heb gemerkt dat mijn identiteitskaart en groot rijbewijs daar intussen vervallen zijn, dat belooft...
Ben benieuwd of er daar nog zoveel belastingen betaald worden??
Hier dus duidelijk niet en dat betekent dat Canadezen hun geld spenderen aan bijvoorbeeld een boot en of quad, een jet-ski en of snowmobile, een grastractor en noem maar op... Naast een luxewagen voor mevrouw en voor de kids is er een stevige pickup nodig plus een trailer om al voornoemd fraais te verplaatsen. Een caravan of buitenverblijf vergeet ik hier haast nog...

Goed, de trailer blijkt klaar. Ik kan er vandoor. Zondag 13u wordt mijn lading verw8.
Braaf zijn van 2kend!!   ;-)

98 km/u, ingehaald door de citerne van de melkboer.