Pagina's

donderdag 30 mei 2024

Off Duty, met Duitsers...

 Donderdag en de temperatuur stijgt vandaag van 1 naar 15 graden. Iets te kil voor de tijd van 't jaar. Toch?

Na een gezellige avond bij een ex-collega-buschauffeur en z'n vrouw, al vroeg weg uit Golden want de Highway East ging een paar uren afgesloten worden (construction). Even bij de Riverbase gestopt om er de planning te gaan bekijken, vóór ik naar een geschikte campeerplaats op zoek ging. 



Op wandel bij de rivier merkte ik een Europese truck op, het stel, duidelijk op zoek naar een campeerplaats. Enige minuten later parkeerden ze hun M.A.N bij mijn Van.

Heb wel enige "ervaring" hier en was dus trots om hen -al wandelend over de Forest Service Roads- tot twee maal toe- een Blackbear te laten fotograferen!

Het Duitse koppel -van rond mijn leeftijd- is al twaalf jaar op reis, van Europa en Afrika naar Zuid- en Centraal Amerika, nu in Noord Amerika aangeland.


Tijd nu voor een hapje en een drankje. Morgen start mijn nieuwe werkweek!

Joechoew!











woensdag 29 mei 2024

Off Duty in Golden BC.

 Een jarenlange traditie bij Legendz Diner is hun "All you can eat, spaghetti tuesday". Ik daar dus naartoe!


Men herkende mij nog (goed of slecht teken?)!


Lekker hoor!


Wat mijn job betreft: woensdag en donderdag zullen mijn "vrije dagen" gaan worden, de komende maanden.

Vandaag dus "op dool" in Golden ofte... Wandering Around And Eating Icecream.




dinsdag 28 mei 2024

Let the show begin!

Nog vroeg op het -rafting- seizoen

Van de drie buschauffeurs ben ik vandaag nummerke 2 en met maar veertien klanten ben ik dus euh... ballast.

"Wat doe je, de ganse dag, in een Van, in Golden?" vragen de collega's dan. "Wandering around and eatin' ice cream" is mijn antwoord... Ik stap inderdaad véél en ga regelmatig eens ergens eten. Een mondje spaans leren doodt de tijd (Hombre!? Dos cervesas por favor...).




Onze Riverguides, na een trip, die doen eerder letterlijk aan klantenbinding: Terwijl de Drivers dan mocca's en andere warme dranken serveren, flirten onze flamboyante gidsen met hun vrouwelijke klanten. En naast de gebruikelijke fooien worden er ook wel telefoonnummers gewisseld. Tja... tourisme... vakantie... schoon volk... camping...

Enfin... Ik neem graag aan dat ons team nu volledig is: Zaterdag nestelden zich nog drie Riverguides, zijnde twee "oude bekenden" uit Costa Rica en een jonge dame uit Zuid Frankrijk.






maandag 27 mei 2024

Zomer 2024.

Even testen of dees hier nog werkt, na goed tien jaren zonder vertelselkes...

Nu, van op mijn cellphone en van uit m'n Campervan: yep, "Working On Wheels" of ook wel "Workamping" genaamd heeft de (werk)plaats van Longhaul Trucker ingenomen!





Al de derde zomer op rij da'k naar "het verre westen" trek om er seizoenarbeid te gaan verrichten. Van half mei tot september, in BC, als Bus Driver/Trip Photographer voor een Rafting bedrijf in The Canadian Rockies. Aansluitend zak ik af tot in Alberta om er als Harvest Truck Driver aan de slag te gaan, tot het einde van de oogst.

Sinds een paar weken huur ik een officieel postbus adres in Alberta's Foothills en keer ik dus niet meer naar het oosten weer.

Alicht moet ik ook maar weer gaan posten op Blogger, om het winterseizoen "leefbaar" door te komen...